4ο Γυμνάσιο

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
"Η εκπαίδευση είναι δύναμη που γιατρεύει την ψυχή." Πλάτων

4ο Γυμνάσιο Ηρακλείου

Κρήτης

Καλωσόρισμα

Σας καλωσορίζουμε στο δικτυακό τόπο του 4ου Γυμνασίου Ηρακλείου. Εδώ θα ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν το σχολείο, θα βρείτε αξιόλογο εκπαιδευτικό υλικό, εργασίες των μαθητών και άλλα ενδιαφέροντα.Καλή πλοήγηση.

Διάφορα... ενδιαφέροντα

Γνωμικά

Φόρμα Σύνδεσης

Συνδεδεμένοι Χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 45 επισκέπτες και κανένα μέλος

 

Χάρτης ιστότοπου

“Notre  Paris  Interactif”

«Το διαδραστικό μας Παρίσι»

 

Στα πλαίσια των μαθημάτων των γαλλικών και της Πληροφορικής φτιάξαμε τον παρακάτω διαδραστικό χάρτη μερικών από των σημαντικότερων αξιοθέατων του Παρισιού.

Η αρχική ιδέα προέκυψε μετά από πρόταση της καθηγήτριας μας των γαλλικών,  η καθηγήτρια μας της Πληροφορικής πρότεινε τη μορφή υλοποίησης και σε συνεργασία μαζί τους προχωρήσαμε στη δημιουργία του. Εμείς καθώς θέλαμε να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες για τα  πιο γνωστά αξιοθέατα της πόλης αυτής δεχτήκαμε αυτή την πρόταση και αρχίσαμε αμέσως σχέδια για την πραγματοποίηση του.

 

Η υλοποίηση του ήταν απλή και κατανοητή προς όλους.  Σε αυτό το στάδιο το μάθημα της πληροφορικής συνείσφερε σε μεγάλο βαθμό καθώς αν δεν χρησιμοποιούσαμε τους υπολογιστές δεν θα μπορούσαμε να ψάξουμε για πληροφορίες, να συγκεντρώσουμε αλλά και να ενσωματώσουμε τα στοιχεία σε διαδραστική μορφή. Αρχικά σκεφτήκαμε κάποια μνημεία και κάθε παιδί ανέλαβε ένα μνημείο. Στην συνέχεια φέραμε τις πληροφορίες και ξεκινήσαμε να τα προσθέτουμε στον διαδραστικό χάρτη, αξιοποιώντας τις γνώσεις μας από το μάθημα της Πληροφορικής.

Η διαδικασία αυτή μας έμαθε μια σειρά διαφορετικών πραγμάτων. Γνωρίσαμε τα μνημεία και ίσως να συγκρατήσαμε πληροφορίες από τις πηγές. Ακόμα μάθαμε να συνεργαζόμαστε χρησιμοποιώντας άλλες μεθόδους (υπολογιστής) για την επίτευξη ενός κοινού στόχου. Κατά την γνώμη μας ήταν σίγουρα μια διασκεδαστική και εποικοδομητική εργασία

 

 

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ:

  • Σάββας  Μπ.
  • Στέλλα Μ.
  • Γλυκερία Κ.
  • Μυρτώ Λ.
  • Μαρία Μπ.
  • Παντελία Μπ.
  • Ειρήνη Μ.
  •  

Οι καθηγήτριες:

Τουτουντζάκη Φώφη, Γαλλικών

Γαλανάκη Χαρά, Πληροφορικής

 

 

Επιλέγω ένα βιβλίο

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Εβδομάδα Προγραμματισμού

 

 

 
Μάιος 2020
ΕΒΔΔΤΤΠΠΣΚ
18123
1945678910
2011121314151617
2118192021222324
2225262728293031

 

 
 

 

SafeLine.gr

Στατιστικά

Εμφανίσεις Άρθρων
491672

Το εκπαιδευτικό υλικό αυτού του ιστότοπου διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπρορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές

Το Joomla είναι Ελεύθερο Λογισμικό που διατίθεται με τη Γενική Δημόσια Άδεια Χρήσης GNU.

Σχεδίαση-Υλοποίηση-Διαχείριση-Συντήρηση: Γαλανάκη Χαρίκλεια ΠΕ19

Copyright © 2020 4ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Κρήτης Rights Reserved.

this is test