4ο Γυμνάσιο

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
"Η εκπαίδευση είναι δύναμη που γιατρεύει την ψυχή." Πλάτων

4ο Γυμνάσιο Ηρακλείου

Κρήτης

Καλωσόρισμα

Σας καλωσορίζουμε στο δικτυακό τόπο του 4ου Γυμνασίου Ηρακλείου. Εδώ θα ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν το σχολείο, θα βρείτε αξιόλογο εκπαιδευτικό υλικό, εργασίες των μαθητών και άλλα ενδιαφέροντα.Καλή πλοήγηση.

Διάφορα... ενδιαφέροντα

Γνωμικά

Φόρμα Σύνδεσης

Συνδεδεμένοι Χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 22 επισκέπτες και κανένα μέλος

 

Χάρτης ιστότοπου

Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΝ !!!!

Στις μέρες μας προσέχουμε όλοι την ομορφιά μας (κυρίως τα κορίτσια). Ντυνόμαστε σύμφωνα με τη μόδα, βαφόμαστε κατάλληλα, φτιάχνουμε τα μαλλιά μας ώστε να δένουν αρμονικά με το σύνολο, συνδυάζουμε τα χρώματα των ρούχων κλπ.

Αυτό αρέσει πολύ στον κόσμο, ο ένας παρατηρεί το ''στύλ'' του άλλου, προσπαθεί να το μιμηθεί με δικές του παραλλαγές, αυτό γίνεται και με άλλους και συνεχίζεται μέχρι που δημιουργείται ένα ''λούκ" το οποίο πρέπει να ακολουθήσεις θες δε θες για να είσαι ''μοδάτος'' όπως λέμε.

Στους εφήβους ειδικά, ο ρόλος της εξωτερικής εμφάνισης είναι πολύ σημαντικός.

Εάν είσαι ντυμένος με κανένα ξεπερασμένο λούκ σε διώχνουν απ' την παρέα, όσο καλός φίλος και να 'σαι. Σε αντίθεση με τα παλαιότερα χρόνια, η εσωτερική ομορφιά δεν είναι τόσο σπουδαία όσο η εξωτερική. Όλοι κρίνουν το τί φοράς, τα αξεσουάρ σου, το χτένισμά σου και άλλα.

Παλαιότερα, για να σε συναναστραφεί κάποιος, έπρεπε να συζητήσει πρώτα μαζί σου για να γνωρίσει πόσο καλός, ευγενικός και συμπαθητικός είσαι. Η εξωτερική εμφάνιση έμπαινε πάντα σε δεύτερη θέση. Για παράδειγμα στην Οδύσσεια μάθαμε για το τυπικό της φιλοξενίας κατά το οποίο ο ''οικοδεσπότης'' έπρεπε να είναι πολύ φιλικός και φιλόξενος (εσωτερικά χαρίσματα). Η φιλοξενία δεν έχει καμία σχέση με την ομορφιά.

Τί είναι το να μιλάς με έναν ομορφότατο άνθρωπο στο πρόσωπο, ο οποίος έχει πέτρες και αγκάθια στο νου; Και τί είναι να μιλάς με κάποιον, ο οποίος είναι άσχημος εξωτερικά αλλά εσωτερικά ο νους του είναι ανθισμένος από μόρφωση; Μην ξεχάσουμε, βέβαια, πως υπάρχει σίγουρα περίπτωση ένας άνθρωπος να είναι ωραίος εσωτερικά και εξωτερικά. Γι' αυτό σκεφτείτε το. Όταν συναντάτε κάποιον, να προσέχετε όχι μόνο τα εξωτερικά αλλά πολύ περισσότερο τα εσωτερικά του χαρίσματα.

Και όπως το λέει και η μαντινάδα:

"Ποτέ μην δίνεις προσοχή στα κάλλη του προσώπου,

γιατί το σπουδαιότερο είν' η ψυχή του ανθρώπου''.

 

 

Δανάη Κοκκάλη

 

Επιλέγω ένα βιβλίο

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Εβδομάδα Προγραμματισμού

 

 

 
Μάιος 2020
ΕΒΔΔΤΤΠΠΣΚ
18123
1945678910
2011121314151617
2118192021222324
2225262728293031

 

 
 

 

SafeLine.gr

Στατιστικά

Εμφανίσεις Άρθρων
491551

Το εκπαιδευτικό υλικό αυτού του ιστότοπου διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπρορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές

Το Joomla είναι Ελεύθερο Λογισμικό που διατίθεται με τη Γενική Δημόσια Άδεια Χρήσης GNU.

Σχεδίαση-Υλοποίηση-Διαχείριση-Συντήρηση: Γαλανάκη Χαρίκλεια ΠΕ19

Copyright © 2020 4ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Κρήτης Rights Reserved.

this is test