4ο Γυμνάσιο

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
"Η εκπαίδευση είναι δύναμη που γιατρεύει την ψυχή." Πλάτων

4ο Γυμνάσιο Ηρακλείου

Κρήτης

Καλωσόρισμα

Σας καλωσορίζουμε στο δικτυακό τόπο του 4ου Γυμνασίου Ηρακλείου. Εδώ θα ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν το σχολείο, θα βρείτε αξιόλογο εκπαιδευτικό υλικό, εργασίες των μαθητών και άλλα ενδιαφέροντα.Καλή πλοήγηση.

Εσωτερικός Κανονισμός Σχολείου

Διάφορα... ενδιαφέροντα

Γνωμικά

Φόρμα Σύνδεσης

Συνδεδεμένοι Χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 39 επισκέπτες και κανένα μέλος

 

Χάρτης ιστότοπου

Ο Έλληνας Πέτρος Βρελλής, μεταμορφώνει την «Έναστρη Νύχτα» του Βαν Γκογκ σε διαδραστικό βίντεο

Η «Έναστρη Νύχτα» είναι ένας από τους πιο διάσημους πίνακες του ιμπρεσιονιστή Ολλανδού ζωγράφου Βίνσεντ βαν Γκογκ, που ακόμα κι αν δεν γνωρίζετε τον τίτλο ή τον δημιουργό του, είναι βέβαιο ότι όλο και κάπου θα τον έχετε δει. Πρόκειται για ένα από τα έργα του Βαν Γκογκ που έχουν δημιουργηθεί ακολουθώντας συγκεκριμένους μαθηματικούς κανόνες για την δημιουργία των περίφημων χαοτικών δινών του. Το γεγονός αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Πέτρο Βρελλή να δει τον πίνακα με μια εναλλακτική ματιά, δημιουργώντας μια κινούμενη εκδοχή του, με την οποία μάλιστα ο χρήστης μπορεί να αλληλεπιδράσει.

 

 

 

Πιο αναλυτικά, έρευνες έδειξαν ότι οι χαοτικές δίνες που εμφανίζονται στην «Έναστρη Νύχτα» και σε άλλους πίνακες του Βαν Γκογκ ακολουθούν με ακρίβεια τις μαθηματικές περιγραφές των αναταράξεων σε ρευστά υλικά, όπως οι στροβιλισμοί του νερού σε ένα ταραγμένο ρυάκι ή οι πραγματικοί ανεμοστρόβιλοι.

Μάλιστα, η ανάλυση των πινάκων στον υπολογιστή αποκάλυψε ένα μοτίβο φωτεινών και σκοτεινών περιοχών που ακολουθούν τις εξισώσεις του Αντρεϊ Κολμογκόροφ, που τη δεκαετία του 1940 κατάφερε να περιγράψει εν μέρει τη δυναμική του στροβιλισμού των ρευστών. Συγκεκριμένα, οι ταραγμένοι ουρανοί του πίνακα παρουσιάζουν τη λεγόμενη «κλιμάκωση Κολμογκόροφ», εξισώσεις που δίνουν την πιθανότητα δύο οποιοδήποτε σημεία του ρευστού να έχουν μια δεδομένη διαφορά ταχύτητας.

Αυτό που έκανε ο Βρελλής ήταν, αξιοποιώντας το εργαλείο openFrameworks, να δώσει κίνηση στις δίνες αυτές, μετατρέποντας, θα έλεγε κανείς, τις ίδιες τις πινελιές σε μόρια που ρέουν. Το πιο εντυπωσιακό, όμως, είναι ότι με τη βοήθεια μιας επιφάνειας αφής, ο χρήστης μπορεί να αλληλεπιδράσει με τον πίνακα, αλλάζοντας με το χέρι του τη ροή των δινών, οι οποίες σταδιακά επανέρχονται στην αρχική τους κατάσταση.

Καλύτερα όμως να το δείτε μόνοι σας.

Συμβουλή: Απολαύστε το σε  πλήρη οθόνη......

http://www.freeweird.com/2012/02/starry-night-van-gogh-interactive-video.html

 

Επιλέγω ένα βιβλίο

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Εβδομάδα Προγραμματισμού

 

 

 
Ιανουάριος 2025
ΕΒΔΔΤΤΠΠΣΚ
0112345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031

 

 
 <
 

 

Στατιστικά

Εμφανίσεις Άρθρων
688081

Το εκπαιδευτικό υλικό αυτού του ιστότοπου διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπρορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές

Το Joomla είναι Ελεύθερο Λογισμικό που διατίθεται με τη Γενική Δημόσια Άδεια Χρήσης GNU.

Σχεδίαση-Υλοποίηση-Διαχείριση-Συντήρηση: Γαλανάκη Χαρίκλεια ΠΕ19

Copyright © 2025 4ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Κρήτης Rights Reserved.

this is test